Peyzajda Lecat
Genleştirilmiş kil bilyesi LECAT’ın geniş kullanım alanlarından bir diğeri de peyzaj çalışmalarıdır.
Peyzaj çalışmaları, sadece estetik görünümü değil, alanda mevcut bitki örtüsü (çiçek, ağaç, toprak vb.) korunması ve geliştirilmesi amacı ile yapılır.
Yaygın kullanılmakta olan ponza, dolomit taşı, cüruf, ağaç kabuğu gibi peyzaj malzemelerinden farklı olarak LECAT’ın en belirgin özelliği inorganik oluşudur. 1100 °C derecede pişirilerek genleştirildiğinden içerisinde böcek, mantar veya sinek oluşumuna neden olabilecek herhangi bir organizma bulundurmaz.
Diğer malzemelerin aksine, sınırsız kullanım ömrüne sahiptir, kırılma, ufalanma, erime nedeni ile yenileme gerektirmez.
Uygulandığı alandaki bitki örtüsünü ısı yalıtım özelliği ile kışın dondan, yazın aşırı sıcaktan korur. Kök gelişimini destekleyen bir yapıya sahiptir. Gözenekli yapısı sayesinde toprağın havalanmasını sağlar.
Aşırı yağış ve sulamadan oluşabilecek yoğun suyu drenaj özelliği ile süzerken, özellikle yazın sulamanın suretle toprağın emmesini engeller, örtü hali ile bitkilerin uzun süre nemli kalmasını sağlar. Çağımızın en büyük sorumluluklarından biti olan ‘’su kaynaklarının idareli kullanılması’’ konusunda su sarfiyatını minimize ederek ‘’ çevreci’’ bir yaklaşım sergiler, sulama aralığını uzatır.
Doğru LECAT uygulaması ile otlanma seyrelir, zaman içerisinde ortadan kalkar. Otlanmaya bağlı olan işçilik azalır.
İç mekân peyzaj uygulamalarında yine inorganik yapısı sayesinde sineklenme ve böceklenme yapmaz, daha konforlu yaşam imkânı sağlar.
Özetle LECAT, yaşam alanlarımızda mevcut peyzaj ürünlerinin yapılarından kaynaklanan sorunları gideren, tarımda ve inşaatta olduğu gibi ‘’ çözüm ürünü’’ olma özelliğine sahip bir üründür.
İlginizi Çekebilecek İçeriklerimiz
Aşağıdaki bağlantılardan ilginizi çekebilecek içeriklerimize ulaşabilir, Lecat hakkında daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.